Hlavní obsah

Stellantis kvůli elektromobilitě zavírá polskou továrnu na spalovací motory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jihu Polska ve městě Bielsko-Biala se zavírá továrna na spalovací motory do osobních aut FCA Powertrain, která patří automobilce Stellantis. Na svém webu o tom informoval odborový svaz Metalowcy, který v podniku působí.

Foto: Stellantis

ilustrační foto

Článek

O práci tak podle odborů zřejmě přijde všech 468 zaměstnanců, hromadné propouštění potrvá do letošního prosince. Majitel krok zdůvodňuje nutností změnit výrobní strukturu v Polsku a také legislativou Evropské unie.

„V roce 2024 bude společnost Stellantis v rámci transformace automobilového průmyslu ze spalovacího na plně elektrifikovaný pokračovat v procesu postupného ukončování výroby v závodě FCA Powertrain v Bielsku-Bialé až do jejího úplného ukončení,“ sdělila firma portálu TVN24.

Ukončování výroby v Bielsku Bialé je součástí strategického plánu Dare Forward 2030, kterým podnik usiluje o snižování emisí oxidu uhličitého a o nákladovou efektivitu.

Reaguje také na restriktivní legislativu Evropské unie, která od roku 2035 zakazuje prodej nových vozidel se spalovacím motorem. Společnost uvedla, že propuštění zaměstnanci budou mít možnost získat práci v jejích jiných výrobních závodech v Polsku.

Stellantis bude odebírat baterie do elektromobilů od čínského výrobce CATL

AutoMoto

Elektrický Fiat Panda se má vyrábět v Srbsku, italské odbory protestují

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám