Hlavní obsah

Stát nakoupí 498 končících Fabií Combi

Mladoboleslavská Škoda Auto dodá až 498 vozů Fabia Combi státní správě, vyhrála v tendru ministerstva financí. Cenu zakázky firma neuvedla, první vozy dodá ještě v letošním roce. Automobilka je dodává včetně servisních služeb po dobu pěti let nebo do ujetí 150 000 kilometrů, uvedla Škoda Auto.

Foto: Škoda Auto

Škoda Fabia Combi třetí generace

Článek

Škoda Auto dodá fabie ve výbavě Ambition rozšířené o vybrané prvky mimořádných výbav, vozy budou poháněny motorem 1,0 TSI o výkonu 70 kW v kombinaci s pětistupňovou manuální převodovkou. Jedná se o třetí generaci verze Combi, která v nabídce zůstala ještě na neurčitý čas osamocena vedle nového hatchbacku čtvrté generace. Nástupce praktičtější variantu nedostane, jak minulý týden potvrdila automobilka.

Jednotliví odběratelé mohou automobily odebírat ve standardní výbavě definované centrálním zadavatelem, případně lze vozidla v souladu se zadávací dokumentací obohatit o volitelnou nadstandardní výbavu.

Škoda odpískala novou Fabii Combi, kvůli emisím

AutoMoto

Velký centrální nákup ministerstva financí se týká 61 orgánů státu. V následujících dvou letech budou vozy odebírat například ministerstva obrany, životního prostředí a dopravy, včetně jejich podřízených organizací, mezi které patří například Správa železnic, Ředitelství silnic a dálnic a další subjekty státní správy a samosprávy.

„Jsme potěšeni tím, že značka Škoda uspěla v centrálním výběrovém řízení ministerstva financí, které tímto nákupem zajistí potřebnou obměnu vozového parku pro několik ministerstev a desítky jimi řízených institucí,” řekl člen představenstva společnosti Škoda Auto Martin Jahn.

Fabia Tour je nejlevnějším kombi v Česku, dožívat bude vedle nového hatchbacku

AutoMoto

„Centrální nákupy jsou krásným příkladem, jak stát může a dokáže šetřit. Za poslední dva roky stát centrálně nakoupil už za 20 miliard korun a zapojilo se více než 250 organizací veřejné správy. A to včetně krajů a obcí, kterým centrální nákup může přinést nejen finanční úsporu, ale také úlevu od papírování a byrokracie,” uvedla ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). Organizace získají podle ní díky centrálnímu nákupu vozy až o 20 procent levněji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám