Hlavní obsah

Ssangyong expanduje – představí hned dvě nová auta

Hned dva koncept XLV-Air a XAV-Adventure přiveze znovuzrozená automobilka Ssangyong. Má totiž v plánu velkou expanzi a k tomu potřebuje víc aut v nabídce.

Foto: Ssangyong

Ssangyong XLV-Air Concept

Článek

Korejský Ssangyong před lety zkrachoval a zachránil ho mohutnými investicemi indický gigant Mahindra. Už dnes nabízí firma model Tivoli a v dalších letech bude pokračovat s velkou ofenzívou. Dokládá to i představení hned dvou konceptů na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Koncepty? Zdá se vám to málo? Vezmeme je popořádku.

XLV-Air Concept není nic jiného, než trochu upravený a trochu prodloužený model Tivoli. Uvnitř je pak sedm míst. Takže se na vůz pořádně podívejte – je to opravdu sedmimístné Tivoli, které bylo už dávno avizováno. V prodeji by měl být vůz už příští rok.

Foto: Ssangyong

Ssangyong XLV-Air Concept

To XAV-Adventure je zcela nové auto a má to být čerstvá interpretace letitého modelu Korado. Má oslovit mladé zákazníky, a to nejen designem, ale hlavně prý terénními schopnostmi.

Foto: Ssangyong

Ssangyong XAV-Adventure Concept

Foto: Ssangyong

Ssangyong XAV-Adventure Concept

Oba vozy budou poháněné šestnáctistovkovými motory, a to jak v benzínové, tak i v naftové verzi. Víc toho o vozech nevíme.

Zatím Ssangyong prodává své vozy jen na některých světových trzích. Mahindra ale plánuje větší expanzi, čemuž odpovídá i oznámená velká další finanční investice do Ssangyongu.

Reklama

Výběr článků

Načítám