Hlavní obsah

Škoda Vision RS kompletně odhalena, designem zaujme

• Aktualizováno
Novinky, maž

Škoda na autosalonu v Paříži kromě Kodiaqu RS ukáže i studii následovníka rapidu, jehož prodeje zůstaly za očekáváním. Nové auto - Vision RS - si vyšlápne přímo na VW Golf a jeho sériová podoba se ukáže ještě letos.

Foto: Škoda Auto 3x

Škoda Vision RS (studie, 2018)

Článek

Odmyslete si přední a zadní spoiler. Nasaďte standardní zpětná zrcátka a přimyslete si kliky dveří. Před sebou budete mít dost pravděpodobně podobu nástupce Škody Rapid.

Nově půjde o větší auto, které si to v prodejích rozdá s modely nižší střední třídy, třeba focusem nebo golfem. A design, který jsme již měli možnost vidět naživo a na němž se podílel ještě Jozef Kabaň, je jednoduše parádní.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Škoda Vision RS - fotka přímo z výstaviště v Paříži.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Škoda Vision RS - fotka přímo z výstaviště v Paříži.

Rozměry konceptu jsou následující: 4356 mm na délku, 1431 mm na výšku a šířka 1810 mm. Sériové provedení bude postaveno na modulární platformě MQB, konkrétně na verzi A0 určené pro menší vozy velikosti fabie či minulého rapidu.

Právě rapid zatím bezejmenný model (název už ale prý byl oficiálně vybrán) nahrazuje. A Škoda říká, že to bude cenově dostupný elektromobil pro všechny.

Foto: Škoda Auto 3x

Škoda Vision RS (studie, 2018)

Pod kapotou studie je upravená benzínová patnáctistovka o výkonu 110 kW (150 k), která spolupracuje s elektromotorem. Čistě v elektrickém režimu auto ujede 70 kilometrů.

Sériové provedení ještě letos

Stejnou kombinaci dostanou i chystané modely Octavia a Superb. Elektromobil nabídne výkon 75 kW (102 k) a společně (nejde o prostý součet) dosahuje systémového výkonu 180 kW (245 k).

Studie Vision RS je plně funkční, zrychlit na 100 km/h zvládne za 7,1 sekundy, hodnota pružného zrychlení z 80 na 120 km/h má udávanou hodnotu 8,9 sekundy.

Foto: pro Novinky.cz Ivo Hercik

Nová studie Vision RS právem patří k tomu nejzajímavějšímu, co Škoda za poslední roky ukázala. Novinku jsme měli možnost vidět naživo ještě před pařížskou světovou výstavní premiérou.

Studie se ve světové výstavní premiéře odhalí druhý říjnový den na pařížském autosalonu. Sériová podoba „půjde ven” nečekaně brzy, už šestého prosince na speciální akci v izraelském Tel Avivu.

Prodej pak podle našich informací bude zahájen v první polovině příštího roku. V nabídce pochopitelně nebudou jen hybridní jednotky, vnější vzhled bude umírněnější. Základní rysy ale zůstanou zachovány.

Foto: Škoda Auto 3x

Škoda Vision RS (studie, 2018)

Anketa

Ohodnoťte vzhled studie Škoda Vision RS (známkování jako ve škole)
1
82,1 %
2
6 %
3
5 %
4
1,3 %
5
5,6 %
Celkem hlasovalo 2162 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám