Hlavní obsah

Škoda poprvé ukazuje interiér sedanu Slavia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda Slavia se představí 18. listopadu, sedan speciálně navržený pro indický trh nechává prostřednictvím skici nahlédnout do povědomého interiéru.

Foto: Škoda Auto

Interiér Škody Slavia na prvním zveřejněném nákresu

Článek

I když jde o indické auto, které se do Evropy nejspíš vůbec nepodívá, snímky interiéru naznačují, že slavia nemusí být na první pohled lacině vyhlížejícím sedanem z východu. Architektura vnitřku je téměř shodná s novou fabií, kterou připomínají i kulaté výdechy ventilace.

Dominantou je 10palcová dotyková obrazovka infotainmentu. Zaujme i barevné provedení. Ostatně už crossover kushaq napověděl, že v Indii mají rádi multimédia a uvnitř se nebojí barev.

Škoda představuje Kushaq, indický crossover má silnější klakson a nevadí mu kaluže

AutoMoto

Právě s kushaqem je slavia příbuzná díky speciální modulární platformě MQB-A0-IN. Jedná se o základ vyvinutý pro specifika indického provozu. Škoda zde totiž vede aktivity celého koncernu Volkswagen. Platformu využijí i další značky této skupiny.

Technický vývoj platformy probíhal v technologickém centru Škody v Púně. Samotná výroba bude z 95 % probíhat lokálně v Indii.

Škoda Slavia se ukazuje na prvních nákresech

AutoMoto

Název modelu Slavia odkazuje na počátky firmy. V roce 1895 začínali Václav Laurin a Václav Klement, zakladatelé společnosti v Mladé Boleslavi, nejprve s opravami jízdních kol. Brzy poté navrhli vlastní jízdní kola a od roku 1896 je úspěšně prodávali právě pod značkou Slavia.

Reklama

Související témata:

Související články

Nový sedan od Škody se jmenuje Slavia

Škoda poutá na nový sedan. Slavia míří primárně na indický trh, podobně jako dříve představený crossover kushaq. Pro Evropu se s novinkou nejspíš nepočítá.

Výběr článků

Načítám