Hlavní obsah

Škoda opět nabízí zelenou Pistachio, se slavnou „pistácií“ ale má málo společného

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Škoda vrací do nabídky odstín zelené s názvem Pistachio, který je podle ní legendární. Není to však pastelová „pistácie“ z prvních fabií, nýbrž metalický lak z roku 2019.

Foto: Repro konfigurátor Škoda Auto

Škoda Superb v odstínu zelená Pistachio

Článek

„Legendární barva je zpět,“ stojí v příspěvku mladoboleslavské Škodovky na Facebooku. Váže se k zelené Pistachio, u které by podle názvu leckdo mohl odhadovat, že se jedná o slavnou „pistošku“ - světlezelenou barvu, v níž jsou nejčastěji k vidění fabie první generace a která si získala na sociálních sítích slušný zástup fanoušků.

V rámci nabídky „zvláštního lakování“, s níž snese srovnání co do šířky snad jen nabídka značek typu Bentley či Rolls-Royce, v ní můžete pořídit octavii i superb v obou karosářských variantách za příplatek 34 tisíc korun. Barva je metalická a s nádechem žluté.

Ovšem se skutečně legendární zelenou barvou s názvem Fantasy z oněch bájných fabií má pramálo společného. Odstín je úplně jiný a Fantasy navíc není metalízou, nýbrž pastelovou barvou. Proč je tedy zelená Pistachio podle Škodovky legendární? „Tuto barvu jsme už nabízeli v roce 2019,“ odpovídá automobilka na komentář na Facebooku.

Přítomný čas u zelené Fantasy používáme, protože i tuhle barvu je stále možné pořídit. Nabídka zvláštního lakování ji uvádí u superbu v obou karosářských variantách, u octavie však nikoliv.

Anketa

Líbí se vám tyto odstíny zelené?
Ano, obě
19,9 %
Odstín Pistachio je hezčí
33,2 %
Odstín Fantasy se mi líbí více
8,4 %
Ani jeden není pěkný
38,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3903 čtenářů.

Škoda ukázala karoserii chystaného kodiaqu, nová generace už se vyrábí

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám