Hlavní obsah

Škoda Auto zahájila sériovou výrobu modelu Superb Combi

Automobilka Škoda Auto v pondělí v závodě Kvasiny na Rychnovsku zahájila sériovou výrobu modelu Superb Combi. Škoda očekává, že prodej kombi verze by měl být stejný nebo vyšší než u sedanu, který si dosud pořídilo 42 000 zákazníků. Prodej svého nejprostornějšího vozu chce automobilka zahájit koncem listopadu.

Článek

Ředitel kvasinského závodu Jan Tauchman při zahájení výroby uvedl, že investice do modernizace a rozvoje závodu za posledních devět let dosáhly zhruba 16 miliard korun. Výrobní kapacita závodu je podle něj téměř 200 000 vozů ročně, zatímco v polovině 90. let závod vyráběl asi 20 000 aut za rok. Vedle Superbu automobilka v závodě Kvasiny vyrábí model Roomster a od letošního května také sportovně-užitkový vůz Yeti.

V závodě pracuje asi 4000 lidí, což z něj činí největšího zaměstnavatele v Královéhradeckém kraji. Superb Combi se poprvé objevil na frankfurtském autosalonu v polovině září. Do konce roku chce firma vyrobit kolem 2000 vozů ve verzi kombi. Kapacita kvasinské továrny pro příští rok je 45 000 Superbů v obou karosářských provedeních. Výroba by měla běžet ve třísměnném provozu. Cena Superbu Combi začíná na 589 900 Kč, což je o 20 000 korun více než u sedanu.

Nejvýkonnější verze s nejvyšší výbavou stojí přes jeden milión korun. Model kombi se vyznačuje nadprůměrným zavazadlovým prostorem o objemu 633 litrů. Například konkurenční kombi Ford Mondeo má objem kufru 554 litrů a kombi Volkswagen Passat 513 litrů.

Hlavní odbytiště verze kombi by měla být v Německu, Rakousku, Švýcarsku a Francii.

Reklama

Související témata:

Související články

Škoda poprvé ukázala fotografie Superb Combi

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto v úterý poprvé zveřejnila oficiální fotografie karosářské verze kombi, odvozené od sedanu Superb. Vůz bude veřejnosti...

Nové snímky Škody Superb kombi

Nová Škoda Superb kombi si v pondělí večer odbyla svou výstavní premiéru. Poprvé se nové kombi ukázalo na koncernovém večeru Volkswagenu. Přinášíme nové...

Výběr článků

Načítám