Hlavní obsah

Silničáři jsou prý na zimu připraveni lépe než loni

Silničáři jsou na příchod zimy a sníh připraveni lépe než loni, řekl ministr dopravy Vladimír Kremlík (za ANO). Vozovky začali preventivně chemicky posypávat. Podle předpovědi počasí první sníh i v nižších polohách mohl padat od úterý.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Kolona na dálnici D1 (Ilustrační foto)

Článek

Meteorologové už v těchto dnech očekávají sněžení, které může řidičům přivodit problémy. Podle ministra dopravy Vladimíra Kremlíka jsou ale silničáři na zimu připraveni lépe než loni. Sledovaná je hlavně dálnice D1, a to kvůli opravám. Loni tam několikrát sníh auta zablokoval na dlouhé hodiny.

„Ředitelství silnic a dálnic je připraveno na zimu. Dokonce už předsoluje, jsou připraveny posypové vozy a všichni pracovníci, je jich přibližně 700, jsou připraveni bojovat se zimou,” uvedl Kremlík.

Jak na světla do mlhy? Můžou nejen pomoci, ale i uškodit

AutoMoto

Poznamenal, že nemůže ovlivnit počasí. „Mohu jen konstatovat, sám jsem se přesvědčil, že přípravy jsou ve větší připravenosti, než tomu bylo minulou zimu. ŘSD je připraveno daleko více než loni,” řekl. Problémy s průjezdností opravované dálnice D1 vedly loni ke kritice tehdejšího ministra dopravy Dana Ťoka (za ANO).

Sníh, který během tohoto týdne může padat, má být mokrý a těžký, což může kvůli polámaným větvím nebo stromům způsobit komplikace nejen v dopravě, ale i v dodávkách elektřiny.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám