Hlavní obsah

Servisní svolávací akce jednoho z nejprodávanějších aut se týká jediného kusu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se kvůli nějaké závadě svolává do servisu jen hrstka aut, většinou mají na nose logo Lamborghini, Ferrari nebo nějaké podobné značky, která vyrábí vozy v menším množství. Tentokrát ale musí do servisu auto, které je v USA druhé nejprodávanější a na světě mu patří 14. příčka - pick-up Ram.

Foto: Ram

Pick-upy Ram patří k nejprodávanějším autům v USA.

Článek

Jen za rok 2018 se v USA prodalo 909 tisíc Fordů F-Series a 537 tisíc pick-upů Ram. Když se nějaká svolávací akce týká takovýchto modelů, většinou musí do servisu desítky či stovky tisíc aut. Ne tak v tomto případě. Tentokrát jde o jeden jediný kus Ramu 1500.

Podle webu Allpar, který mívá o americké části koncernu FCA velmi dobré informace, se problém týká přístrojového štítu. Jeho software nemusí správně zobrazovat varování řidiči.

Foto: Ram

Problém je v přístrojovém štítu.

Tento jeden přístrojový štít se dostal do produkčního vozu 6. prosince 2018. Byl součástí série přístrojových štítů, které mířily do předprodukčních testovacích vozidel, ale omylem byl namontován do auta pro zákazníka.

Automobilka bude „zpravovat prodejny a vlastníky od 13. září 2019“, cituje Allpar oficiální informace – doslova, byť onen vlastník je jen jeden. Až mu dopis přijde, může se cítit jako výherce v loterii. Jen tentokrát poněkud nešťastné.

Reklama

Výběr článků

Načítám