Hlavní obsah

Sériová Toyota Mirai dorazí v prosinci, od konceptu se vodíkový sedan nevzdálí

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská Toyota představila koncept Mirai v minulém roce a dnes už je jasné, že čtyřdveřový sedan na vodík skutečně půjde do sériové výroby. Vzhledem se od prototypu příliš lišit nebude.

Foto: Toyota

Je to sedan, kterému moderně padá střecha rychle vzad, jak je tomu u kupé

Článek

První generace modelu Toyota Mirai není asi to nejzajímavější a nejelegantnější auto, jaké po světových silnicích jezdí. Japonci se tak vrátili k rýsovacímu prknu a navrhli generaci druhou, doslova o parník elegantnější sedan, který je širší, delší, nižší a zároveň i atraktivnější.

Pohled do budoucnosti, řídili jsme vodíkovou Toyotu Mirai

Testy

Vůz nejprve dorazil jako koncept na loňský autosalon v Tokiu a získal pozitivní reakce. V Toyotě se i proto rozhodli, že skutečný Mirai se od konceptu příliš lišit nebude. V plné kráse by se vůz na vodík měl představit už letos v listopadu. Toyota to v grafice na svých sociálních sítích potvrdila minulý týden.

Foto: Toyota

Potvrzení druhé generace vodíkového sedanu Mirai

Foto: Toyota

Koncept Toyota Mirai

O vozidle toho zatím příliš nevíme, výrobce neuvedl žádné technické specifikace. Spekuluje se, že Toyota cílila na vyšší dojezd na vodík, a to až o 30 procent. V tom případě by auto mohlo na jednu nádrž ujet až 650 kilometrů. Na skutečná čísla si ovšem budeme muset počkat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám