Hlavní obsah

Senior strhnul „botičku”. Prý nechtěl zmeškat letadlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když spěcháte na letadlo, botička na autě je vážný problém. Proto ji řidič BMW X3 v Portugalsku ze svého auta doslova strhnul, uložil do kufru a odjel. Nejsme si však jistí, jestli si nezpůsobil větší problémy, než kdyby letěl pozdějším letadlem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič si sundal botičku z vozu a naložil ji do kufruVideo: AP

 
Článek

Botička na autě je jistě nepříjemná věc, zejména když někam spěcháte. Policii navíc často trvá vážně dlouho, než se uvolí přijet a botičku - samozřejmě za peníze - odstranit, abyste mohli odjet. Nesmyslnost botiček nyní pomiňme, to je na jinou debatu.

Senior na videu níže ovšem neměl čas ani náladu na policii čekat, když přišel ke svému BMW X3 a našel ho znehybněné botičkou, v českém silničním zákoně nazývanou TPZOV, tedy „technický prostředek k zabránění odjezdu vozidla”. Pustil se tedy do jejího odstraňování svépomocí.

A právě to si můžeme prohlédnout ve videu. Senior se s botičkou příliš nepáře, přesto ale její odstranění není zrovna snadné. Člověka napadne, jestli strážník botičku nasadil lajdácky, nebo jestli je opravdu takhle snadné ji z kola strhnout, a to bez poškození auta, disku i šatů člověka.

Jak píše web Jalopnik.com, senioru herkulovi je údajně 72 let a incident se měl stát v portugalském Lisabonu. Některé zdroje hovoří o tom, že tento řidič nechtěl zmeškat letadlo, proto botičku sám odstranil, strčil do kufru svého auta a odjel. Jestli to je pravda, ovšem nemůžeme potvrdit.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Také si nejsme jistí, jestli odstranění botičky, navíc zaznamenané na videu, řidiči nezpůsobí větší problémy, než kdyby letěl o pár hodin či o den později. Nevíme, co ho čekalo v cílové destinaci, ale neoprávněné odstranění botičky není něco, s čím by se člověk chtěl potýkat.

Zeptali jsme se pražské Městské policie, co se může stát v případě, že člověk svépomocí odstraní TPZOV: „V praxi mohou nastat tři případy škody na TPZOV, tzv. ‚botičce‘, a to její odcizení, poškození vlivem rozjezdu vozidla a jejího násilného sundání, čímž dojde k jejímu poškození. V těchto případech městská policie oznamuje tyto skutečnosti Policii ČR, a to z důvodu podezření na spáchání trestného činu krádeže, dopravní nehody se vznikem škody či podezření z trestného činu poškození cizí věci,” zněla odpověď.

Policie ČR pak posuzuje, jestli s ohledem na výši způsobené škody došlo k trestnému činu nebo „jen” k přestupku, a podle toho postupuje dále - buď předá věc příslušnému správnímu orgánu, anebo ji prošetřuje jako standardní trestný čin.

Reklama

Výběr článků

Načítám