Hlavní obsah

Rolls-Royce dostane hliníkovou dietu

Emisní limity se dotknou i toho nejluxusnějšího, nejbohatšího, nejexkluzivnějšího modelu na trhu. Rolls-Royce musí zhubnout, proto bude nový vůz postaven na hliníkové bázi.

Foto: Rolls-Royce

Testovací mula nového Rolls-Royce

Článek

Na fotografii je k vidění oficiální testovací mula nového šasi. Mula, tedy karoserie stávající řady nacpaná na novou techniku, testuje hlavně nový hliníkový rám. Ten samozřejmě výrazně odlehčí vozu.

Podle oficiální zprávy také nabídne mnohem vyšší torzní tuhost, kultivovanost, tišší jízdu a v neposlední řadě i připravenost značky na všechny budoucí technologie.

Ve druhé polovině roku 2018 se tak objeví nový vůz, který bude výrazně odlehčen, aby mohl nést další technické novinky, jako je třeba hybridní soustrojí.

Nebudeme si nalhávat, že Rolls-Royce nepošilhává i po elektromobilu, byť to jednou potvrdil, jindy zcela popřel…

Auto nabídne kompletní elektronickou výbavu, jakou mají nejmodernější vozy současnosti. Tedy aktivní řízení, jakýsi poloautomatický režim, kompletní vysokorychlostní připojení na internet, ovládání funkcí gesty a mnoho dalšího.

Vzhledem k tomu, kdy má vstoupit na trh, se počítá, že přibudou ještě další funkce. Spekuluje se o holografickém zobrazení, možnosti řízení vozu na dálku apod.

Prototyp veze novou platformu i proto, že se má stát základem pro další a další řady. Postupně na ni přejdou všechny modely značky, včetně nejluxusnějšího SUV všech dob – modelu Rolls-Royce Cullinan.

Reklama

Související témata:

Související články

Dvakrát šílený tuning Rolls-Royce

Tuning může být efektní, efektivní i ulítlý. To, co vám představíme, dva modely z produkce Office-K a Wald International, možná nepatří ani do jedné kategorie....

Výběr článků

Načítám