Hlavní obsah

Rimac láká na premiéru nového modelu, supersport to ale tentokrát nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chorvatská automobilka Rimac se proslavila výrobou úchvatných elektrických supersportů. Její další model, jehož představení proběhne už brzy, by jim ale nemohl být vzdálenější.

Foto: Rimac

Logo automobilky Rimac Automobili

Článek

Mate Rimac, zakladatel a šéf chorvatské automobilky Rimac Automobili, se prostřednictvím sociálních médií pochlubil upoutávkou na nový model, jehož premiéra je naplánována na 26. června tohoto roku.

Pokud byste ale čekali placatý sporťák, jako byly modely Concept One či Nevera, jste na omylu. Upoutávka sice ukazuje pouze siluetu, podle té by se však mělo jednat spíše o hatchback.

Upoutávka na nový model automobilky Rimac

S největší pravděpodobností tak půjde o premiéru projektu robotického taxi, na kterém společnost pracuje již několik let a v minulosti byl označován jako Project 3 Mobility.

Do projektu měly v minulosti investovat i světové automobilky jako Kia a Hyundai.

Podle spekulací, na které upozornil web Carscoops, by se produkční model mohl dostat na silnice kolem roku 2026 a údajně by mohl přinést revoluci v oblasti autonomních taxíků, respektive robotaxi. Automobilka už by navíc na projekt měla mít zájemce z pěti měst a s dalšími 35 městy z celého světa údajně jedná. O jaká města se jedná, se prozatím neví.

Chorvatský Rimac chce změnit městskou dopravu, chystá službu autonomních taxi

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám