Hlavní obsah

Renault poodhaluje dodávku Master nové generace, soustředí se na aerodynamiku

Novinky, Adam Rajmont

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Renault chystá premiéru nového masteru. Ukázku velké dodávky nové generace doprovází i prvními informacemi.

Foto: Renault

Upoutávka na nový Renault Master

Článek

Master modelového roku 2024, který má být představen v „několika příštích dnech“ na výstavě Solutrans (koná se ve francouzském Lyonu), byl podle Renaultu „navržen pro optimální využití, přičemž je úspornější a přizpůsobuje se dnešním potřebám“.

Jako součást tohoto úsilí dostane master četná aerodynamická vylepšení. Potemnělý obrázek ukazuje kapotu, která se plynuleji setkává s rozsáhlým čelním sklem. Můžeme také vidět o něco méně hranatý tvar karoserie, protože střecha má nyní jemné křivky vpředu a vzadu.

Předchozí špionážní fotografie také naznačovaly, že dodávka bude mít více zaoblený přední nárazník, menší mřížku chladiče a přemístěné logo. Pravděpodobně se k nim připojí štíhlejší světlomety se světly pro denní svícení ve tvaru písmene J.

I díky vylepšené aerodynamice má přepracovaná dodávka podle automobilky poskytovat úsporu spotřeby o 21 % u elektrické verze a 1,5 l/100 km u vznětové varianty.

Show Solutrans začíná 21. listopadu (končí 25. listopadu) a můžeme očekávat, že se ještě před akcí o novém masteru dozvíme více.

Kulaté twingo se vrací. Renault ukázal předprodukční koncept retro hatchbacku

AutoMoto

Nový Scénic přijíždí jako ryze elektrický rodinný renault

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám