Hlavní obsah

Renault plánuje dostupný malý elektromobil coby nástupce twinga

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kromě chystaného Renaultu 5 s cenovkou pod 25 000 eur (613 tisíc korun) francouzská automobilka údajně pracuje na ještě menším a levnějším modelu, který má dorazit v roce 2026 jako vstupní bod do elektrické řady.

Foto: Renault

Ilustrační foto

Článek

Dosud nepojmenovaný elektromobil poslouží jako náhrada za Renault Twingo, který bude vyřazen. Zasvěcené zdroje podle agentury Reuters naznačují, že se bude vyrábět v továrně Renaultu ve Slovinsku, kde se také vyrábí twingo.

Není jasné, zda bude model sdílet architekturu CMF-BEV s 3,92 m dlouhým Renaultem 5, ale určitě bude mít menší půdorys. Mezi konkurenty v segmentu A budou patřit například připravovaný VW ID.1 či ID.2, Citroën e-C3, Fiat Panda a také očekávané základní elektromobily od Hyundai a Opelu.

Do jisté míry by také mohl konkurovat Dacii Spring, která je v současnosti nejlevnějším elektromobilem skupiny Renault, ale značka Renault pravděpodobně nabídne vyšší úroveň techniky.

Novinka by měla dorazit v roce 2026. Do roku 2030 přijde na trh šest nových elektromobilů od Renaultu, včetně zmiňovaného retro hatchbacku R5 v roce 2024 a SUV R4 v roce 2025.

Nový Scénic přijíždí jako ryze elektrický rodinný renault

AutoMoto

Renault oživil původní twingo, které slaví třicátiny

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám