Hlavní obsah

Renault odhalil nový Mégane, přijde i kombi a ostrá verze RS

Novinky, maž

Na frankfurtském autosalonu se kromě nové astry ukáže i další zástupce nižší třídy, tentokráte francouzské provenience. Renault ukázal první fotografie nového modelu Mégane, který se zatím předvedl v pětidveřovém provedení s karosérií typu hatchback.

Foto: Renault

Renault Mégane (2015)

Článek

Design vozu působí značně extravagantně, svým zevnějškem připomíná další model od Renaultu, letos představený sedan Talisman. Nová generace mégane je o 25 mm nižší než ta odcházející, má zároveň o 28 mm rozšířený rozvor náprav.

Celkové rozměry u nové verze Renault nesdělil. Kusá tisková zpráva hovoří o příchodu verze GT (1.6 Tce o výkonu 200 k), neoficiálně se potvrdila i ryze sportovní varianta RS (1.8 TCe, 280 koní).

Další jednotky mají skromnější zdvihový objem i výkon. Základem je přeplňovaný motor 0.9 TCe (90 koní, 135 Nm), následovaný dvanáctistovkou (130 k) a patnáctistovkou (150 k).

Foto: Renault

Renault Mégane (2015)

Dieselové agregáty zahrnují čtyřválcové 1.5 dCi (95 a 110 koní) a 1.6 dCi (130 a 160 k). Točivý moment nabízených dieselů začíná na 245 a končí velice zajímavými 380 Nm.

Všechny motory jsou spojeny se šestistupňovou přímo řazenou převodovkou, silnější motorizace pak využívají šestistupňovou automatickou převodovku.

Na trh přijde i praktičtější verze kombi, patrně bude odhalena v březnu na ženevském autosalonu.

Foto: Renault

Renault Mégane (2015)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám