Hlavní obsah

Renault loni zvýšil prodej o tři procenta, v Evropě o více než 12 procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská automobilka Renault loni zvýšila prodej o 3,2 procenta na 2,7 miliónu vozů. Firma uvedla, že loni těžila zejména z oživení evropského automobilového trhu a také ze silné poptávky po vozech rumunské divize Dacia.

Foto: Renault

Ilustrační foto

Článek

V Evropě zvýšil Renault prodej o 12,5 procenta na téměř 1,5 miliónu vozů. Mimo Evropu se však odbyt snížil téměř o šest procent, mimo jiné kvůli výraznému poklesu poptávky na americkém kontinentu.

Renault podle agentury Reuters předpokládá, že světový automobilový trh v letošním roce vykáže dvouprocentní růst. Letošní tempo růstu samotného evropského trhu odhaduje automobilka na jedno až dvě procenta.

„Počítáme s nárůstem našeho celosvětového prodeje, posilováním pozic v Evropě a se zlepšujícím se postavením na hlavních rozvíjejících se trzích," uvedl šéf prodeje a marketingu Jérôme Stoll.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Automobilka nicméně předpověděla, že letos počítá s propadem ruského automobilového trhu o 20 až 25 procent. Loni prodej nových osobních aut a lehkých užitkových vozů v Rusku podle podnikatelského svazu AEB klesl o více než deset procent na 2,49 miliónu vozů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám