Hlavní obsah

Radical vylepšil SR3. Okruhová hračka umí jezdit na biopalivo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Okruhový speciál z Velké Británie Radical SR3 dostal svoji novější verzi. Ve vyladěné podobě bude k dispozici pod názvem XXR, s lepší aerodynamikou a brzdami. A to již příští rok na jaře.

Foto: Radical

Radical SR3 XXR

Článek

Jeden z nejúspěšnějších britských okruhových speciálů od malé automobilky Radical, model SR3, se vyrábí už více než deset let a pořídilo si jej několik stovek zákazníků. I pro ně má nyní firma dobrou zprávu, protože hračka pro dospělé závodníky i nadšence přichází v novém provedení XXR.

Novinka dorazí už na jaře 2023 s motorem páté generace. Jedná se o čtyřválcový vysokootáčkový agregát o objemu 1,5 litru a výkonu 235 koňských sil, který je upraven pro lepší tok oleje. Umí navíc spalovat i biopalivo E85.

Mimo motoru největší změny přicházejí v aerodynamice, kde vůz podle výrobce dozná větší stability a rychlosti v zatáčkách díky velké ploutvi na přídi po vzoru Ferrari Enzo. Radical rovněž uvádí, že k novince zájemcům za příplatek přidá třeba nový závodní brzdový systém AP Racing.

Objednávky na nový sporťák se otevřou na přelomu roku za dosud neupřesněnou cenu a výroba odstartuje už v únoru. Komu by pak nestačila standardní výbava, může si naporoučet měření světlé výšky pomocí laseru, sadu na analýzu paliva nebo pneumatický zvedák.

Drsné závodní auto má šestiválec od Fordu

AutoMoto

Reklama

Související témata:
Radical Sportscars

Související články

Výběr článků

Načítám