Hlavní obsah

První produkční Chevrolet Corvette E-Ray se vydražil za více než milion dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První produkční elektrifikovaný Chevrolet Corvette v historii si pořídil tentýž sběratel, který vydražil první kus generace C8 s motorem uprostřed a první kus ostré C8 Z06. Výtěžek aukce jde na charitu.

Foto: Chevrolet

První produkční Chevrolet Corvette E-Ray v aukci

Článek

Fanouškům Chevroletu Corvette jistě není neznámé jméno Rick Hendrick. Tento majitel veleúspěšného závodního týmu v seriálu NASCAR je totiž pravidelným účastníkem aukcí prvních produkčních kusů této americké ikony.

A také je pravidelným vítězem - k základní Corvette C8, kterou vydražil v roce 2020 za tři miliony dolarů, a ostré C8 Z06, kterou pořídil loni stejným způsobem za 3,6 milionu dolarů, nyní přidal první produkční Corvette E-Ray, která je zároveň prvním hybridním modelem tohoto proslulého jména.

Foto: Chevrolet

První produkční Chevrolet Corvette E-Ray v aukci

Na aukci pořádané domem Barrett-Jackson v kalifornském Palm Beach za ni zaplatil 1,1 milionu dolarů, tedy v přepočtu 23,6 milionu korun. Podle webu Detroit Free Press to bude stodvaadvacátá corvette v Hendrickově sbírce.

„Ještě než jsem měl řidičák, zamiloval jsem se do corvette a snil jsem o tom, že budu jednu vlastnit. Pro lidi, jako jsem já, kteří sledovali její evoluci napříč sedmi dekádami a osmi generacemi, je tohle nová kapitola,“ nechal se slyšet třiasedmdesátiletý sběratel.

Celých 1,1 milionu dolarů poputuje na dobročinné účely, konkrétně charitě DonorsChoose, která peníze použije na výstavbu a údržbu veřejných škol v komunitách lidí s nižšími příjmy.

Hybridní Chevrolet Corvette E-Ray je tady, poprvé v historii má pohon všech kol

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám