Hlavní obsah

První moderní elektrokabriolet. Mini představuje Cooper SE Convertible

Otevřený Mini Cooper s elektrickým pohonem má 184 koní a ujede 201 km na jedno nabití. Bude k mání jen v 999 exemplářích a pouze v Evropě.

Foto: Mini

Mini Cooper SE Convertible

Článek

Kdo dosud chtěl jezdit s otevřeným nebem nad hlavou a zároveň na elektřinu, musel sehnat letitou Teslu Roadster nebo si přestavět nějaký jiný kabriolet na elektropohon. Britská automobilka Mini to však mění - představila Mini Cooper SE Convertible, první moderní elektrický kabriolet. Tím myslíme skutečný kabriolet se skládací střechou; vozy jako Hummer EV s odnímatelnými střešními panely se nepočítají.

Nebude to masovka, a to nejen jako každý jiný kabriolet - v plánu je vyrobit jen 999 kusů, které budou k mání pouze v Evropě, a to od letošního dubna. Co zatím není známé, je cena vozu.

Zákazníci si budou moci vybrat mezi černou a stříbrnou barvou, v obou případech s bronzovými detaily a černými logy a nápisy. Kromě toho vozy dostanou plaketku s nápisem „1 of 999“ jako připomínku limitované edice a speciální sedmnáctipalcová kola.

V útrobách je stejný pohon jako v elektrickém cooperu, což znamená 184 koní pohánějících přední kola, a baterie dostatečná na 201 km jízdy podle normy WLTP. Zrychlení na 100 km/h výrobce udává za 8,2 sekundy.

První jízda s omlazeným Mini Cabrio: V detailech lepší, v jádru pořád stejné

Testy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám