Hlavní obsah

První irácký autosalon v Bagdádu přitáhl i Jaguar či MG

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bagdád hostí vůbec první autosalon v Iráku a navzdory tomu, že je benzin v zemi velmi levný, se tu ukazují i hybridní a elektrická auta. Ale také spousta motorek a upravené offroady.

Irácký autosalon v BagdáduVideo: AP

 
Článek

V zemi, kde benzin stojí 11 korun za litr a průměrná mzda je v přepočtu zhruba 31 tisíc korun, asi drahým elektromobilům pšenka moc nepokvete. Přesto se na autosalonu v Bagdádu, který je první takovou akcí konanou v Iráku a probíhá do 26. ledna, ukazují i elektrifikovaná auta.

O uplynulém víkendu se do výstavního centra sjelo celkem 25 výrobců a prodejců aut, aby ukázali potenciálním zákazníkům své novinky. Video ukazuje range rovery, elektrický Jaguar I-Pace, auta značky MG nebo třeba upravený Jeep Wrangler, kterak svou obří pneumatikou najíždí na podstavec.

„Když se bezpečnostní situace stabilizovala, vznikla v Iráku řada zástupců různých automobilek,“ říká Ali Salman, poradce prodeje v jedné z iráckých prodejen značky MG. „Zákazníci přichází s dobrou náladou a dostáváme dobrou zpětnou vazbu. Je tu spousta různých značek, může to pomoct s prodeji a se zlepšením známosti prodejců,“ dodává.

„Věříme, že je to krok ke světlejším zítřkům. Takže považujeme za důležité tu také být. A zejména jsme chtěli vzdělat společnost ohledně nové technologie, což jsou hybridní vozy,“ nechal se slyšet Diyar Ali, marketingový koordinátor jednoho z prodejců značek Jaguar a Land Rover.

Autosalon v Dillí: Čínské elektromobily i prototyp solárního auta

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám