Hlavní obsah

První elektromobil Alfy Romeo má být převlečeným jeepem

Alfu Romeo čeká přerod ze značky nabízející nanejvýš plug-in hybridy k automobilce, která prodává jen elektrická auta, během pouhých tří let. Její první elektromobil má stát na základech letošního evropského Auta roku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Italská Alfa Romeo patří ke značkám, které dosud nemají v nabídce žádné plně elektrické vozidlo, a to navzdory tomu, že značka chce už za čtyři roky prodávat výhradně elektromobily. Již z dřívějška nicméně víme, že první elektromobil by měl přijít v roce 2024.

Britský web Autocar nyní přináší více informací o tom, jak by měl vůz vypadat. Nejdůležitější zprávou je, že by to mělo být dvojče evropského Auta roku – Jeepu Avenger.

Foto: Jeep

Jeep Avenger

Stejně jako avenger má i elektrická alfa mít i spalovací verzi, ovšem zda ta bude k mání i na evropských trzích, je zatím ve hvězdách. Elektrická verze má stát na platformě STLA Small a nabídnout dojezd až okolo 400 km na jedno nabití. Dá se tedy, stejně jako u avengeru a dalších elektromobilů koncernu Stellantis, očekávat baterie o hrubé kapacitě 54 kWh a elektromotor o 156 koních výkonu, pohánějící přední kola.

Má to také být nejmenší alfa od konce modelu MiTo v roce 2018. Po designové stránce se podle Britů má inspirovat kromě současných modelů i u starší a větší giulietty. To v minulosti naznačil šéf značky Jean-Philippe Imparato.

Podle loňského vyjádření tehdejšího šéfa britské divize Alfy romeo Damiena Dallyho se značka chce zaměřit na segmenty, v nichž se dá očekávat větší objem prodeje, s cílem růstu. Dosud totiž po covidové pandemii čeká na vzestup zájmu. „Chceme se z emotivní značky posunout k racionálnu,“ řekl magazínu Autocar Dally.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Alfa Romeo Giulietta

Evropským autem roku 2023 je Jeep Avenger

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám