Hlavní obsah

Prototyp Mercedesu EQE SUV natočen při testování

Špionážní fotografie z německého okruhu Nürburgring a přilehlých vesnic odhalují první pohledy na chystané elektrické SUV od Mercedes-Benz EQE SUV. Vůz je zatím v procesu testování, a proto ho před zraky zvědavců ukrývá maskování.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG EQE 53 4Matic+ (Ilustrační foto)

Článek

Německý Mercedes-Benz dál pracuje na tom, aby měl každý jeho spalovací model i svůj elektrický ekvivalent. V současné době se pozornosti inženýrů a designérů dostává hlavně druhému největšímu SUV, které pravděpodobně dostane název EQE SUV. Je protějškem modelu GLE a již se testuje na Nürburgringu a v jeho okolí.

Mercedes představuje obří elektromobil EQS SUV

AutoMoto

Důkazem již probíhajícího testování je video, které uveřejnil web CarSpyMedia. Je na něm vidět vůz v rozsáhlém maskování, jak se prohání po okreskách i na slavném okruhu přezdívaném „zelené peklo“. Jíž dříve v tomto roce byl vůz pozorován a tehdy snímky odhalily i tvar nebo přední masku, která je podobná té u většího elektrického SUV s názvem EQS SUV.

Mercedes zatím o vozidle nepřinesl žádné bližší informace, ale dedukcí lze dojít k některým zřejmým faktům. Vůz se například zcela jistě postaví na platformu stejnou, jakou má již představený sedan EQE. Stejný by pak měl být i hardware a základní model. Ten v rámci sedanu nabízí jeden elektromotor pohánějící zadní nápravu a poskytující výkon 288 koní a 530 Nm točivého momentu.

Mercedes představuje EQE od AMG. Má až 687 elektrických koní

AutoMoto

Odborníci také spekulují o tom, že by měl Mercedes po představení SUV EQE ukázat také jeho silnější, dvoumotorovou variantu a potažmo i verzi AMG s výkonem atakujícím i 670 koní. Pravděpodobné je, že se oficiální premiéry dočkáme na konci letošního roku.

Reklama

Související články

Česko má nový rekord dojezdu elektromobilu

Přesně 852,9 km na jedno nabití zvládla česká posádka za volantem Mercedesu EQS a stanovila tak rekord dojezdu elektromobilu v České republice. Pokus probíhal...

Výběr článků

Načítám