Hlavní obsah

Příští ostré BMW X3 má být elektrické

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím se neví, jestli se příští ostré BMW X3 bude jmenovat X3 M nebo iX3 M, ale má jezdit na elektřinu. Očekávat ho máme někdy v roce 2026 nebo 2027. Civilní varianty mají zůstat u spalovacích motorů.

Foto: BMW

Logo BMW M (Ilustrační foto)

Článek

Dnes má ostrá verze BMW X3, označená písmenem M, řadový šestiválec. V příští generaci ho však má pohánět elektřina – alespoň podle webu BMW Blog, který bývá o novinkách ze světa bavorské značky výborně informován.

Civilní X3 příští generace už automobilka testuje a vůz má zůstat na platformě CLAR, na níž jezdí současná verze včetně vrcholového M. U té příští to ale má být jinak. Web s odkazem na dobře informované zdroje uvnitř automobilky tvrdí, že X3 M příští generace bude stát na platformě Neue Klasse, stejně jako chystané elektromobily i3 a iX3.

Foto: BMW

Současné BMW X3 M Competition

Zatím není jasné, zda se „emková“ verze bude jmenovat iX3 M nebo X3 M, elektrický pohon však už má být jistotou. Web spekuluje, že ji můžeme čekat někdy v roce 2026 nebo 2027, tedy o rok či dva později než novou generaci X3.

Zajímavostí také je, že modely X3 a X4 už nemají být technicky totožné, nýbrž X4 se má s označením iX4 přestěhovat na pole bateriových elektromobilů ve všech svých verzích. U ostré X3 M (nebo iX3 M) máme také očekávat nárůst výkonu oproti současné spalovací variantě, která nabízí nejvíce 510 koní a 600 Nm ve verzi Competition.

Test modernizovaného BMW iX3: Normální SUV, jen na elektřinu

Testy

Reklama

Související témata:
BMW X3

Výběr článků

Načítám