Hlavní obsah

Premiérové kupé od Subaru v konceptu B11S

Novinky, Jaroslav Šimek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Japonská automobilka Subaru na letošním ženevském autosalonu motoristické veřejnosti představila koncept vozu B11S. Elegantní vzhled umocněný "nadupaným" motorem. V koceptu vozu se skrývá vozidlo, které ve výrobním programu Subaru zatím nefiguruje, a to je kupé.

Foto: Vratislav Konečný
Článek

Kupátko je čtyřmístné a netradičně čtyřdvéřové bez středového sloupku a s otevíráním dveří od sebe, takže umožňuje velmi pohodlné nastupování a vystupování. Tradiční pro Subaru je pak mimořádný výkon a bezpečnost, kterou B11S nabízí. Pod kapotou se skrývá třílitrový benzínový šestiválec vyšperkovaný dvěma turbodmychadly.

Dravý motor pak dokáže dosáhnout výkonu 400 koní s velmi atraktivním točivým momentem 550 Nm. Sílu na všechna čtyři kola přenáší elektrohydraulická pětistupňová automatická převodovka, přičemž podle přilnavosti kol k povrchu vozovky se točivý moment může přerozdělovat na kola té z náprav, na níž mohou lépe zabírat.

Název modelu v sobě skrývá B - boxer, 11 - pro vůz první třídy a S - sportovní. "Pokud hledáte vůz, s kterým chcete dobývat svět, pak vězte, že Subaru B11S je tím autem. Ať už projíždíte rušným Tokiem, zdoláváte křivolaké silničky francouzských Alp, křižujete nekonečnými dálnicemi ve Spojených státech, či objevujete rozpálenou Austrálii, vždy budete cestovat pohodlně a stylově," slibuje automobilka.

Základní technická data Subaru B11S
Rozměry
Délka4785 mm
Šířka1935 mm
Výška1370 mm
Rozvor2800 mm
Motor
Šestiválec s dvěma turbodmychaly
Obsah3000 ccm
Výkon294 kW/400 koní
Max. točivý moment550 Nm
Zdroj: subaru.com

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám