Hlavní obsah

Porsche chystá své první elektrické SUV, nový macan už prochází finálními testy

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stuttgartská automobilka poprvé ukázala oficiální snímky svého chystaného elektrického SUV, zatím alespoň v maskování během začátku testování auta na veřejných komunikacích. Druhá generace Porsche Macan by v elektrické verzi měla sdílet společnou platformu PPE s Audi Q6 e-tron.

Foto: Porsche

Porsche Macan EV při zátěžovém testování.

Článek

První elektrické SUV od automobilky Porsche by se mělo na trhu objevit v roce 2023. Prodávat se bude současně s benzínovou verzí Macanu, která má být přepracována už v tomto roce. Než se tak stane, musí elektromobil během testování ujet v různých prostředích přibližně tři miliony kilometrů.

Audi Q6 e-tron dorazí příští rok

AutoMoto

Porsche uvádí, že vozidlo už prošlo vývojovými simulacemi ve virtuálním světě, kde se pilovaly jeho aerodynamické vlastnosti a funkce chlazení hnacího ústrojí. Elektromobily mají totiž odlišné požadavky než běžná auta se spalovacím motorem, a proto bylo nutné vše vyzkoušet předem.

Foto: Porsche

Porsche Macan EV při zátěžovém testování.

Foto: Porsche

Porsche Macan EV při zátěžovém testování.

Datové údaje z testů následné inženýři využili při tvorbě prvních prototypů, které nyní čeká velmi náročné testování. Jeho součástí budou extrémní klimatické podmínky.

Co dál s taycanem? Porsche uvažuje o elektrickém kupé či kabrioletu

AutoMoto

Společnost uvedla, že Macan bude mít 800V dobíjecí architekturu, ale žádné další informace zveřejněny nebyly. Podle Porsche se ovšem bude jednat o nejsportovnější elektrické SUV ve svém segmentu. Vzhledově by měl být elektrický macan velmi podobný svému spalovacímu sourozenci dosud nezveřejněné druhé generace. Změny lze očekávat u předních světlometů a přední masky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám