Hlavní obsah

Pluriel: silný sex-appeal

Novinky, Pavel Hušek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRANCIE

Pluriel je nový produkt francouzké automobilky Citroën, ve kterém se zrcadlý pověstná smyslnost, tolik typická pro zemi galského kohouta. Už pětidveřový C3 vzbudil neobyčejnou pozornost, ale feminní C3 Pluriel je gurmánskou třešní na dezertu Citroënu.

Foto: PČR

Ilustrační foto

Článek

Vyznačuje se důsledně oblou sexy figurou s okouzlujícíma exotickýma očima, malou pusinkou a vysoko klenutými boky, do kterých je vetknut pevný jinobarevný střešní a předokenní rám s rozpustilou grafikou názvu Pluriel. Vnější dvoubarevnost přesně podtrhuje konstrukční skladbu modularity roztomile buclatého, přítulného a ani trochu agresívního těla karosérie.

Ladnost i uvnitř

Také vícebarevná kompozice interiéru, se všemi jeho nekonvenčními a tvarově inovativními detaily, vykazuje prvotřídní designérskou práci. Vše je chutné, vkusné a důvtipné jak pro oko, tak na dotyk. Potahové a vůbec všechny povrchové, většinou běžně dostupné materiály jsou sympatické a oku lahodící. Za zmínku stojí jakoby trubková madla dveří a dále boků, která svou prověšenou křivkou vytvářejí skicově dynamický protipohyb k vypoukle vypjaté kontuře boků. Obzvláště u zcela otevřené verze spider je tento záměr patrný, umocněný tvarem lakovaných krytů bokové kontury v barvě karosérie. Taktéž zadní stěna sedákových opěradel přiznává barvu laku. Celkový výraz odkrytého interiéru je svěží a mladistvý. V případě robotizované převodovky SensoDrive se pod volantem nacházejí dvě pacičky, perfektně vytvarované k prstovému ovládání + a -.

:. Pluriel navazuje na tradici výrazných, velice originálních značek Citroën.

PLURIEL má silný sex-appeal. Obzvláště v barevné kombinaci ohnivě teplé oranžové karosérie s chladně šedými a hliníkovými částmi je pastvou pro oči. Francouzi zas jednou dali technické civilizaci půvabné umělecké dílo, kterému - když se do něj zahledíme - s úsměvem odpustíme jeho některé technické nedokonalosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám