Hlavní obsah

Panasonic jedná o další americké továrně na baterie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská elektrotechnická společnost Panasonic jedná o výstavbě další továrny na výrobu baterií pro elektromobily ve Spojených státech, investovat hodlá kolem čtyř miliard dolarů (98,5 miliardy Kč). S odvoláním na informované zdroje to dnes napsal ekonomický list The Wall Street Journal (WSJ). Firma podle deníku zvažuje, že nový závod bude ve státě Oklahoma.

Foto: Volkswagen

Platforma MEB, zde ve verzi pro Volkswagen ID.3 (ilustrační foto)

Článek

V červenci si Panasonic vybral stát Kansas místo Oklahomy jako místo pro jiný závod na výrobu baterií. Japonská firma tam vytvoří až 4000 pracovních míst, podle zástupců Kansasu investice činí také čtyři miliardy dolarů.

Japonský konglomerát dodává více než deset let baterie americké automobilce Tesla. Vybavila jimi i její první vozy.

Panasonic potvrdil, že si v Kansasu a v Oklahomě pro výstavbu závodů vytipoval některé lokality, aby z nich mohl případně dodávat baterie do továrny Tesly v Texasu.

Panasonic slibuje novou technologii baterií elektromobilů, dojezd má vzrůst o pětinu

AutoMoto

„Zkoumáme různé strategie růstu našeho podnikání v oblasti automobilových baterií, ale v tuto chvíli nemůžeme sdělit žádné další informace kromě těch, které jsme již oznámili,“ reagoval na zprávu WSJ mluvčí japonské společnosti. Tesla na žádost o komentář agentuře Reuters bezprostředně neodpověděla.

Automobilový průmysl zvyšuje výrobu elektrických vozidel, aby uspokojil prudký nárůst poptávky. Tím pádem se zvyšují i zakázky na baterie a suroviny nezbytné k jejich výrobě, jako je například lithium a kobalt.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám