Hlavní obsah

Paket R u Volva neskončí, bude jen pro oko

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Volvo vyhodnotila své modely R jako ztrátové. Návratnost vývoje nejvýkonnějších modelů byla problematická, takže se rozhodla je zrušit. Jak to však vypadá, "R" z názvů však nezmizí. Tentokrát se však bude jednat jen o karosářskou úpravu.

Článek

Zrušit nejvýkonnější model s písmenem R ve znaku nevyvolalo téměř žádnou reakci. I to nasvědčovalo tomu, že o tyto modely není zrovna extrémní zájem. Volvo si bylo vědomo nedostatků sportovních verzí, ale nehodlalo je měnit, protože by to přišlo na příliš velké peníze.

Verze R tak podle dubnového rozhodnutí skončí. [celá zpráva] Jenže na trhu se na konci roku objeví další vozy, které toto písmeno budou nést. Tentokrát se nebude jednat o silné verze, ale jen o optický paket.

Po vzoru například Audi a jejího S Line bude i u Volva vizuální úprava označená písmenem. R tak nabídne jiné nárazníky, spoilery, sportovnější interiér a samozřejmě chromované koncovky výfuku a nová kola.

Automobily R line se tak stanou dostupnější, i když si jej bude moci dát na automobil i ten, kdo bude vlastnit základní motorizaci. Cena paketu zatím nebyla zveřejněna.

Reklama

Související témata:

Související články

Modely R u Volva skončí

Modely S60R a V70R to mají spočítané. Zákazníci si je neoblíbili, nežádají je, a tak u švédské automobilky Volvo končí. Vývoj bohužel stál víc,...

Technické inovace u Volva S80

Volvo se vždy chlubilo technickými novinkami, které má jen málo konkurentů. Tak třeba je značka známá svými přeplňovanými motory. A další generace...

BAZAR: Volvo V40 1.8 (2001)

Značka Volvo je na českém trhu stále vnímaná jako exkluzivní. Celkem dost lidí si myslí, že tyto automobily jsou pro vyšší vrstvy obyvatel, než jsou oni. Jenže...

Výběr článků

Načítám