Hlavní obsah

Otočný ovladač iDrive zachová BMW ve velkých modelech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BMW v některých svých modelech zachová oblíbený otočný ovladač iDrive na středové konzoli. Příkladem je třeba zcela nová řada 7, kde by jinak byla dotyková obrazovka v některých situacích hůře dostupná.

Foto: BMW

Ovladač iDrive v nové řadě 7

Článek

Když se při slavnostním představení nové řady 7 od BMW objevil na centrální konzoli mezi řidičem a spolujezdcem zdobený otočný knoflík s názvem iDrive, řada novinářů byla překvapena, protože se zdálo, že už jej německá automobilka nechce používat.

Opak je ale pravdou. Automobilka chce praktickou pomůcku na pohodlné ovládání infotainmentu nabízet i nadále, a to především ve svých velkých modelech, kde by mohl řidič mít někdy potíže dosáhnout na dotykový displej.

BMW představuje novou řadu 7, uvnitř připomíná kino

AutoMoto

„Musíme myslet na architekturu vozu a ergonomii. Pokud není obrazovka dostatečně blízko, nemá smysl ovladač odstraňovat,“ uvedl v rozhovoru pro Auto Express jeden z členů vedení BMW Stefan Frick.

Zejména s příchodem řady 2 Active Tourer již s novým infotainmentem osmé generace se zdálo, že BMW na fyzický ovladač zanevřelo. Jedná se totiž o první moderní BMW bez takového ovladače.

BMW se umírajícího segmentu nevzdává, představuje řadu 2 Active Tourer druhé generace

AutoMoto

Němci tak jdou proti proudu dalších výrobců, kteří naopak přecházejí na výlučně dotykové ovládání. Pro řadu řidičů je ovšem tradiční varianta příjemnější, což si v BMW uvědomují. „Stále zůstáváme u ovladače iDrivem zvláště pak u řady 7. Máme dvacetiletou historii, takže je to i otázka tradice,“ doplnil Frick.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám