Hlavní obsah

Ostré kombíky mají své místo i v budoucnosti, zní z Audi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedávno představená Audi RS 6 Avant GT sice představuje vrchol své generace, v budoucnu se ale dočkáme dalších ostrých kombíků s logem čtyř kruhů, jak prozradili zástupci značky.

Foto: Audi

Audi RS6 Avant současné generace C8

Článek

Ostré kombíky mají v podání Audi opravdu dlouhou a bohatou minulost. Vůbec prvním byl model RS 2 Avant, představený v roce 1992, na jehož vývoji se podílela společnost Porsche. Kompaktní vůz s praktickou karoserií nabízel na svou dobu působivý výkon 232 kW, měl pohon všech kol a zrychlit z 0 na 100 km/h dokázal za 4,8 sekundy.

Od té doby se nabídka modelů řady RS Avant, jak v Audi ostré kombíky označují, náležitě rozrostla. V roce 1995 následoval větší model S6 Avant, který ve stejném roce doplnil S4 Avant. První Audi RS 4 Avant byla představena v roce 1999 a RS 6 Avant následovala v roce 2002.

A jaká bude budoucnost ostrých kombíků s logem čtyř kruhů? Na otázku, zda mají v nabídce značky stále své místo, pro Carsales odpověděl Nils Fischer, technický projektový manažer modelu RS 6 GT, následovně: „Určitě bych řekl, že ano.“

Vrcholem současné generace Audi RS 6 je již zmiňovaný model GT, nová generace by ale měla být představena do roku 2026, po kterém už chce značka nabízet pouze elektrické vozy. Opět bychom se tedy měli dočkat ostrého kombíku se spalovacím motorem.

Jak připomíná Motor1, přítomnost spalovacího motoru pro novou generaci RS 6 v minulosti potvrdil i Stephan Reil, šéf výzkumného a vývojového oddělení Audi. Spalovací motor ale doplní určitá forma elektrifikace.

V nové generaci by se však stávající řada A6 se spalovacími motory měla přejmenovat na řadu A7. Označení A6 by mělo zůstat vozům s čistě elektrickým pohonem. Výkonné verze by však měly nabídnout obě řady, přičemž ostrý elektrický kombík už prý Audi testuje.

Audi RS 6 Avant GT je novým vrcholem řady, inspirací byl studentský koncept

AutoMoto

Limitovaná edice Audi RS e-tron GT oslavuje závod na ledě

AutoMoto

Reklama

Související témata:
Audi RS 4 Avant

Výběr článků

Načítám