Hlavní obsah

Opuštěná stodola v Británii vydala své tajemství. Skrývá desítky vraků luxusních aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Padesátku vraků britských, ale i zahraničních aut objevili urbexeři v polorozpadlé farmě někde ve Velké Británii. Prostor místy připomíná spíš smetiště a jedno z aut je tu relativně nové – odstavené „jen“ čtyři roky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Stodola ukrývá zaprášené vraky kdysi luxusních autVideo: Caters News/Ben Beynon on behalf of Lost Adventures, AP

 
Článek

Sem tam se po světě najde stodola plná starých zaprášených aut. Bývají to sbírky, jejichž majitelé zemřeli a nezbyl nikdo, kdo by se po nich o desítky, leckdy stovky veteránů staral, nebo by je aspoň rozprodal, aby z nich měl radost někdo jiný. A právě takovou zapomenutou sbírku objevili autoři youtubového kanálu Lost Adventures ve Velké Británii, navíc plnou opravdu zajímavých starých britských aut.

Na první dojem prostor vypadá jako smetiště. Hromady odpadu se vrší mezi polorozpadlými budovami a vidíme tu třeba i zarostlý kombajn a traktor, takže tu mohl žít i nějaký zemědělec. Také tu ale je relativně nový Nissan Primera – podle registrační značky jeho MOT, britská obdoba naší STK, vypršela v roce 2017.

Ve stodolách našli hromadu aut v různém stádiu rozkladu – talboty, bentleye, jaguary, porsche, MG, rovery, sunbeamy a hromadu dalších. A další spousta aut stála venku, zarostlá kopřivami a křovisky.

Kde konkrétně se opuštěná sbírka nachází, nebylo zveřejněno, jak je v podobných případech ostatně běžné. Není znám ani osud člověka, který tady tolik aut zanechal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám