Hlavní obsah

Opel v Paříži představí Astru kombi a koncept GTC

Novinky, Martin Žemlička

Německý výrobce zveřejnil dva modely, které vystaví na pařížském autosalonu. Je to jednak Astra v karosářské verzi kombi a také koncept Opel GTC Paris.

Článek

Verze kombi vychází z Astry nejenom technicky, ale i vzhledově (především při pohledu zepředu). Boční a zadní linie zase připomínají větší Insignii. Kufr nabídne základní objem 500 l, po sklopení zadních sedadel až 1550 litrů.

Motorizace se ve verzi kombi, honosně nazvané Sports Tourer, objeví stejné jako v Astře v provedení hatchback. Novinkou by měla být přeplňovaná benzínová čtrnáctistovka s výkonem 120 koní (88 kW). Nová Astra se představí s řadou devíti motorů s výkony od 70 kW/95 k do 132 kW/180 k.

Astra Sports Tourer se poprvé ukáže počátkem října v Paříži, do prodeje se dostane o měsíc později. Ceny zatím nebyly stanoveny.

Kromě Astry představí Opel i koncept GTC Paris. Zatím nebyla zveřejněna žádná fotografie, jde pravděpodobně o třídvéřovou, sportovně laděnou variantu Astry. Opel chce pomocí vystaveného vozu otestovat reakce publika na případnou sériovou výrobu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám