Hlavní obsah

Opel představuje SUV Grandland druhé generace včetně elektrické verze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Grandland přijíždí už ve své druhé generaci. Díky nové platformě nabídne spalovací i čistě elektrickou variantu.

Foto: Opel

Opel Grandland druhé generace

Článek

Stejně jako v minulé generaci sdílí grandland své základy s Peugeotem 3008. Ten byl v novém vydání již uveden, na řadě je tedy varianta od Opelu.

Oproti odcházejícímu modelu je nový grandland výrazně větší. Získává dalších 173 mm na celkovou délku, 19 mm na výšku a 64 mm na šířku. Měří na délku 4650 mm, šířku 1905 mm a výšku 1660 mm.

Také rozvor náprav byl zvětšen na 2784 mm. V důsledku toho se zavazadlový prostor zvětšil o 36 litrů a cestující na zadních sedadlech těží z dalších 20 mm prostoru pro nohy ve srovnání s odcházející generací.

Díky platformě STLA Medium od mateřského koncernu Stellantis nabídne krom spalovacích jednotek i čistě elektrickou verzi.

Na výběr bude mezi 73kWh, nebo 98kWh baterií. S využitím 400V architektury lze nabíjet stejnosměrným proudem až 160 kW a dosáhnout působivého dojezdu až 700 km dle normy WLTP.

Spalovací verze využívá 1,2litrový tříválcový motor a 48voltový mild hybridní systém, později bude následovat plug-in hybridní varianta. Opel říká, že do roku 2028 plánuje být čistě elektrickou značkou, ale po nedávném ochlazení na tomto trhu není jisté nic.

Zvenčí novinka zaujme minimalistickým, ostře řezaným designem a osvětlenými logy na přídi i zádi. Boční c-sloupek připomíná ploutev, již tradiční je možnost černého lakování střechy. Přední světlomety nabízejí i funkci Pixel HD s lepší odezvou v režimu dálkových světel a vykrývání okolního provozu, a to díky 50 000 LED elementů.

V interiéru pozornost strhává 16palcová obrazovka infotainmentu nové generace. Opel se tradičně zaměřuje na sedadla, která mají pro tuto třídu neobvyklé elektrické ovládaní bočního polstrování, ventilaci a masážní funkci.

Grandland se na českém trhu začne prodávat letos na podzim. Další podrobnosti dorazí ještě předtím.

Peugeot 3008 nové generace: v elektrické verzi ujede až 700 km na jedno nabití

AutoMoto

Opel Frontera se vrací, z offroadu je ale městský crossover

AutoMoto

Reklama

Související témata:
Opel Grandland

Výběr článků

Načítám