Hlavní obsah

Opel Frontera se vrátí jako elektrické SUV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Opel z koncernu Stellantis chystá návrat názvu Frontera. Dostane jej elektrické SUV, které přiveze i modernizované logo.

Foto: Opel

Opel Frontera

Článek

Opel oznámil, že název Frontera se vrátí na zcela nový model SUV, který bude představen koncem tohoto roku jako bateriový elektromobil.

Německá automobilka poprvé použila název Frontera v letech 1991–1998 pro SUV založené na Isuzu Wizard. Dočkal se i nástupce známého jako Frontera B, který se vyráběl do roku 2004. 

Model třetí generace bude zřejmě sloužit jako náhrada za odcházející crossland, zařadí se tedy mezi elektrická kompaktní SUV.

Volkswagen Amarok mohl mít SUV sourozence, takto měl vypadat

AutoMoto
Foto: Opel

Opel Frontera

K vidění je novinka zatím jen na dvou potemnělých fotografiích. Opel říká, že bude „zobrazovat novou drsnou interpretaci odvážné a čisté designové filozofie Opel“ a bude také prvním modelem značky, který bude používat nově ztvárněné logo blesku.

Upoutávka ukazující boční profil frontery naznačuje poměrně hranaté tvary. Vzadu je vidět spoiler táhnoucí se ze střechy.

Druhá upoutávka ukazuje přední část nového modelu, ale kromě mřížky a kousku loga není vidět nic nic jiného než roh jednoho LED světlometu.

Opel zveřejní další obrázky a podrobnosti o nové fronteře v následujících týdnech. Na trh bude uvedena letos spolu s elektrickou verzí Opelu Grandland nové generace.

Koncept futuristického SUV ukazuje tvary budoucích opelů

AutoMoto

Test Opelu Astra ST: Sebejistý dlouhán

Testy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám