Hlavní obsah

Opel chystá nový kombi Vectra Caravan

Novinky, Jaroslav Šimek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Automobilka Opel pomalu uzavírá modelovou řadu Vectra. V říjnu uvede na trh kombi Caravan, který doplní kompletní řadu Vectra. Ta se nejširší veřejnosti představí na mezinárodním autosalonu ve Franfurktu nad Mohanem, který se bude konat od 11. do 21. září.

Foto: Stanislava Dvořáková

Vyhodnocení soutěžících ve III.kategorii. Druhá zprava Marta Hereha se zároveň stala Laureátkou KHS pro rok 2012.

Článek

Přepravní kapacita nové Vectry Caravan je prakticky stejná, jako v případě velkého modelu Omega Caravan - zavazadlový prostor má objem až 1850 litrů a jeho ložná plocha je dlouhá téměř dva metry.

Elegantní kombík však nabízí zřetelně více komfortu a prostoru na zadních sedadlech. Za zcela výjimečný prostor na zadních sedadlech vůz vděčí především mimořádně dlouhému rozvoru kol 283 cm, což je stejná hodnota jako u modelu Opel Signum. Vnější rozměry Vectry Caravan, která se bude vyrábět v nejmodernějším automobilovém závodě světa - v Rüsselshei mu, činí (délkaxšířkaxvýška) 4800x 1790x1500 mm.

Systém FlexOrganizér

Do konstrukce nové Vectry Caravan konstruktéři vtělili celou řadu inovativních systémů a technologií. Dobrým příkladem může být třeba systém FlexOrganizer, určený pro zavazadlový prostor, který zvyšuje jeho variabilitu. Manipulaci se zavazadly usnadňuje i dálkové ovládání zadních dveří, užitečným prvkem je také vyklápěcí tažné zařízení.

Mezi originální hitech prvky nové Vectry Caravan, zvyšující komfort a bezpečnost cestování, patří také sofistikované adaptivní světlomety AFL (Adaptive Forward Lighting) nebo ergonomické a klimatizované sedadlo řidiče.

O pohon modelů Vectra Caravan se bude starat celá škála motorů řady ECOTEC o výkonech od 100 k do 211 k. Mezi nimi nebude chybět ani nový třílitrový turbodiesel 3.0 V6 s technikou common-rail nebo první zážehový agregát značky Opel se systémem přímého vstřikování benzinu o objemu 2,2 l (155 k)

Vectra Caravan řada třetí generace

"Po modelech Vectra sedan, Vectra GTS a Signum je Vectra Caravan čtvrtým zcela osobitým vozem modelové řady Vectra třetí generace. Vectra Caravan má zacíleno především na ty zákazníky, kteří hledají elegantní a přizpůsobivý model nabízející spoustu místa pro pasažéry i jejich zavazadla a který zároveň nabízí výborné dynamické jízdní vlastnosti," říká Carl-Peter Forster, šéf automobilky Opel.

Dále dodává: "Nová Vectra Caravan je dalším pokračovatelem mimořádně úspěšných modelů kombi, v jejichž stavbě má Opel více než padesátiletou tradici." Karosérie nového kombi Vectra Caravan je dlouhá 4820 mm. Po sklopení zadních sedadel se ve Vectře Caravan získá zavazadlový prostor o objemu 1850 l.

délka x šířka x výška4800x1790x1500 mm
zavazadlový prostor1850 l
ložná plocha zav. prostorucca 2 m
rozvor kol283 cm
motor ECOTECvýkon 100 až 211 k

více informací můžete nalézt na http:www.opel.com

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám