Hlavní obsah

Obytný autobus za 20 milionů? Nový Newmar London Aire je luxusním bytem na kolech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký výrobce luxusních obytných vozidel Newmar vylepšil svůj model London Aire, který nabízí působivý komfort na cestách. Extrémní výbavě však odpovídá i extrémní cena.

Foto: Newmar Corporation

Luxusní obytný autobus Newmar London Aire

Článek

Americká společnost Newmar Corporation, která se již od roku 1968 zaměřuje na výrobu prémiových obytných vozidel, se pochlubila vylepšenou verzí svého obytného autobusu London Aire, jednoho z nejluxusnějších obytných autobusů na trhu.

Základem vozu s délkou 13,7 metru je robustní platforma Spartan K3, pod kapotou se pak ukrývá vznětový motor Cummins X naladěný na výkon 605 koní a 2643 Nm točivého momentu. Pořádný výkon se přitom opravdu bude hodit, protože v interiéru se s výbavou nešetřilo.

Jak je z galerie patrné, vůz nabízí plnohodnotnou kuchyň s klasickou americkou lednicí, luxusní podlahy, kůží čalouněnou sedací soupravu, kvalitní dřevěný nábytek, prostornou koupelnu, komfortní ložnici s obří postelí, moderní technologickou výbavu a nechybějí ani detaily jako šatna nebo trezor.

Tatra jako luxusní byt do terénu? Australský speciál se výprav do divočiny nebojí

AutoMoto

Zákazníci si přitom mohou vybrat z prostorového uspořádání, materiálů obložení, dekorů atd. Ve výbavě nechybějí ani tři klimatizační jednotky, které kabinu ochladí, nebo systém topení, který vyhřeje kabinu a ohřeje i vodu. Opomenout ale nelze ani 50palcovou televizi se soundbarem.

V rámci modernizace pak vůz nabízí nová barevná schémata exteriéru a volitelné venkovní zábavní centrum s 42palcovou 4K televizí a soundbarem. Standardem jsou motorizované markýzy a chladicí box v jednom z mnoha venkovních úložných prostorů.

Novinkou v kabině je především vylepšený kokpit, který dostal například nové digitální panely k ovládání výbavy obytného vozu. Vůz také dostal systém ESC, systém zmírnění následků nehod a další bezpečnostní systémy. Novinkou je rovněž podpora mobilní konektivity.

Nový Newmar London Aire tak i po modernizaci představuje jeden z vrcholů luxusu v oblasti obytných automobilů. Tomu však odpovídá i extrémní cenovka, startující od částky 909 016 dolarů - tedy v přepočtu přes 20,1 milionu korun. To je ovšem základní cena, která bude růst v závislosti na přáních zákazníka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám