Hlavní obsah

OBRAZEM: Výrobce Mini představil jeden z nejrychlejších malých kabrioletů

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobce vozů Mini zveřejnil první snímky modelu s označením John Cooper Works Convertible. Půjde o jeden z nejrychlejších malých kabrioletů. Mini nabízelo otevřené verze u všech motorizací s výjimkou té nejsilnější - nyní je ale jisté, že i na ni dojde.

Článek

Motor je stejný jako u uzavřené verze. Z objemu 1,6 litru vyždímal výrobce pomocí většího turbodmychadla, nového výfukového potrubí, načasování ventilů a změny elektroniky velmi solidních 211 koní (155 kW) při 6000 ot./min. Točivý moment 260 Nm (280 Nm při krátkodobém zvýšení plnícího tlaku turba) je přitom k dispozici od 1850 otáček.

Kabriolet je na „stovku“ o 0,4 vteřiny pomalejší než uzavřená verze (kabrio 6,9 vteřiny). Maximální rychlost je o tři kilometry nižší, stále je to ovšem výtečných 235 km/h. Mezi malými kabriolety bude v tomto ohledu Mini kralovat.

:. Interiér je totožný s uzavřenou verzí.

Střecha bude klasicky plátěná a po stisknutí příslušného tlačítka se složí za 15 vteřin. Stahování respektive nasazování je možné až do čtyřicetikilometrové rychlosti.

Vše ostatní je stejné jako u verze s pevnou střechou. Světovou premiéru si nejrychlejší Mini cabrio odbude na ženevském autosalonu v březnu, do prodeje by se mělo dostat zanedlouho. Cenu zatím výrobce nesdělil.

Test nejrychlejšího Mini John Cooper Works s pevnou střechou přineseme příští týden.

:. Mini John Cooper Works Convertible: střecha je klasicky plátěná.

:. Plátěná střecha se samočinně složí za 15 vteřin.

:. Mini je čtyřmístný automobil, vzadu ale mnoho místa není.

Reklama

Související témata:

Související články

John Cooper Works přichází

Mini je už ve své sériové verzi celkem slušně sportovní kousek. Jenže pro někoho je to ještě málo. Pro ty bude v nabídce pravděpodobně už od března tohoto roku...

Výběr článků

Načítám