Hlavní obsah

Nový Peugeot 308 má dorazit příští rok

Novinky, laz

V kontextu běžných životních cyklů dnešních vozů nižší střední třídy je sedmiletý peugeot 308 druhé generace už dědečkem. Nové vydání má dorazit příští rok, zní ze zákulisních informací francouzských a britských médií.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Peugeot 308 SW GT BlueHDi

Článek

V druhé polovině příštího roku by podle magazínu Caradisiac měl dorazit Peugeot 308 třetí generace ve formě pětidveřového hatchbacku. Následovat má také kombi. Novinka se pravděpodobně inspiruje v expresivním designu nejnovějších vozů se lvem ve znaku, modelů 508 a 208.

Základem by měla být inovovaná modulární platforma EMP2. Krom zážehových a vznětových motorů tak počítejme i s mildhybridy a plug-in hybridy. Do zásuvky má být i nejostřejší verze, jak naznačují zprávy i od respektovaného britského magazínu Autocar. Fanoušci se zřejmě dočkají varianty na způsob 308 R HYbrid, která v aktuální generaci zůstala nakonec ve formě konceptu.

Test Peugeotu 508 1,5 BlueHDi: Střední třídě teče do bot, Francouzi se tedy odlišili

AutoMoto

Konkurent pro Volkswagen Golf R by měl díky kombinaci přeplňované šestnáctistovky a dvou elektromotorů nabídnout výkon přes tři stovky koní a pohon všech kol. Tedy podobné náčiní, které dostal liftback 508 Sport Engineered.

Foto: František Němec, Novinky

Peugeot 308 aktuální generace

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám