Hlavní obsah

Nový koncept Mercedesu se inspiruje ve filmu Avatar

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový koncept Mercedesu se jmenuje AVTR. Složitou zkratku pod názvem nehledejte, má odkazovat na filmový trhák Avatar. A to nejen názvem, ale i celkovým pojetím a nápady.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mercedes-Benz představil na veletrhu CES koncept futuristického vozu inspirovaného filmem AvatarVideo: AP

 
Článek

Na veletrhu spotřební elektroniky CES v americkém Las Vegas, který se koná od 7. do 10. ledna, najdete i mnoho automobilek, včetně Mercedesu.

Německá automobilka si na něj připravila koncept AVTR, který má podle tiskového prohlášení „spojit řidiče, stroj a přírodu“. Už jen tímto prohlášením se Mercedes odkazuje na film Avatar a život původních obyvatel.

Upoutávka na film AvatarVideo: Bontonfilm

Zvenčí koncept zaujme svítícími koly, jedná se o jakési vajíčko se žábrami na zádi, které se vysouvají tak, aby imitovaly dýchání živočichů.

Interiér pojme čtyři osoby a místo klasických ovladačů tu najdete centrální tunel, na který stačí položit ruku. Vůz následně zkoumá například váš pulz, aby tomu přizpůsobil nastavení osvětlení a dalších prvků.

Překvapení v Las Vegas. Sony představilo své první auto

AutoMoto

Volant tu nenajdete, jde o autonomní elektromobil. Výkon elektromotorů dosahuje 460 koňských sil. Mercedes uvádí jakousi pohádku o tom, že baterie o kapacitě 110 kWh je 100procentně recyklovatelná, protože neobsahuje žádné toxické látky.

Navíc se prý dobije za 15 minut a zajistí dojezd 700 kilometrů. Pokud něco takového lze skutečně vyrobit a uvést do sériové výroby, ve světě elektroaut by to byla revoluce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám