Hlavní obsah

Nový koncept Citroënu je dřevěným kočárem pro Asterixe a Obelixe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblíbení Galové ze série pohádek o Asterixovi a Obelixovi budou jezdit stylově, protože Citroën pro ně postavil vůz. Je inspirovaný legendární „kachnou“, tedy modelem 2CV, a poveze postavy v nadcházejícím filmu „Asterix & Obelix: Říše středu“.

Článek

S koly vyrobenými ze štítů, závěsy z kančích střev a světly světlušek nabízí nový koncept Citroënu zřejmě ten nejlepší luxus z roku 50 před naším letopočtem. „Naskytla se nám tato neuvěřitelná příležitost vytvořit a postavit koncepční vůz od nuly a práci na tomto projektu jsme si užili,“ řekl designér Pierre Leclercq. „Výsledkem je óda na 2CV, legendární vůz, který reprezentuje Citroën v celé jeho kráse.“

Výsledkem této práce je kočár se sedadlem, bočními okny, střešním oknem a dřevěnou karoserií inspirovanou modelem 2CV.

Vyznačuje se také odpružením z kančího břicha, magicky zesílenými světlomety světlušek a koly vyrobenými z recyklovaných štítů s dvojitým logem Citroënu.

Vůz se objevuje na různých místech filmu, například když Caesarova armáda dosáhne Číny, kde je zobrazena na billboardu taženém dvěma koňmi.

Londýnský autosalon elektromobilů ukázal i elektrický Citroën 2CV Fourgonette

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám