Hlavní obsah

Nový defender bude na dálkové ovládání. Terénem tak projedete snadněji

Některá auta si můžete na dálku „vytáhnout” z garáže nebo těsného parkovacího místa. Umí to například vozy Tesla nebo některá BMW. Britská značka Land Rover však chystá něco, co teprve rozzáří oči fanouškům autíček na dálkové ovládání - takovou funkci podle webu Autocar dostane nový defender.

Foto: Land Rover

Land Rover Defender

Článek

Dálkové ovládání defenderu je přesně to, co si pod takovým pojmem člověk představí - systém, který řidiči dovolí auto ovládat na dálku zvenčí. Má to být rozšířením systému 3D Scout, který umožňuje si pro snazší orientaci v terénu na displeji zobrazit virtuální obrázek auta a skutečný obrázek jeho okolí.

Ikona v novém kabátu, Land Rover Defender pro 21. století oficiálně představen

Autosalon Frankfurt

Architektura vozu je podle něj schopná něco takového zvládnout; jinými slovy, všechno je ovládané elektricky do té míry, že vůz nepotřebuje člověka za volantem. „Vymysleli jsme způsob, jak to udělat, a už jsme i ozkoušeli prototypy,” říká šéfinženýr Stuart Frith.

Samozřejmě, v tomto případě bude funkce k dispozici v nízkých rychlostech a bude mířit na použití mimo veřejné silnice, a to z bezpečnostních důvodů. I homologační úřady vyžadují pojistky po této stránce.

Reklama

Výběr článků

Načítám