Hlavní obsah

Nový Citroën C3 Aircross přijíždí s prostorem pro 7 cestujících

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská automobilka Citroën zveřejnila první snímky nové generace modelu C3 Aircross, která navazuje na menší pětimístný model Citroën C3, představený v loňském roce. Aircross se drží nového designového jazyka, přináší ale podstatný nárůst prostoru v kabině.

Foto: Stellantis

Citroën C3 Aircross

Článek

Druhá generace modelu C3 Aircross povyrostla o 240 mm, díky čemuž slibuje dostatek prostoru až pro sedm cestujících. Po designové stránce se drží receptu pětimístného modelu.

Základem modelu C3 Aircross je opět nová platforma Smart Car, vycházející z platformy CMP, která umožňuje elektrifikaci. Rozvor oproti standardnímu modelu evidentně narostl, konkrétní číslo ovšem automobilka neuvádí. Celková délka karoserie narostla o zmíněných 240 mm na výsledných 4390 mm.

Po designové stránce vůz opět zaujme výraznou kolmou maskou se specifickým denním svícením a inovovaným logem značky. Zaujmou také svalnatě vystouplé blatníky, výrazné střešní nosiče a oplastování, naznačující dobrodružný charakter vozu.

Hlavní předností kabiny by mělo být až sedmimístné uspořádání, přičemž zadní sedačky budou tradičně výklopné z podlahy zavazadelníku. Díky prodlouženému rozvoru by posádka měla mít dostatek místa na nohy, kolmé zadní partie vozu by pak měly zajistit dostatek místa nad hlavou.

Dnešní premiéra se soustředí především na představení designu, bližší informace o rozměrech a především použité technice ale automobilka plánuje zveřejnit až později v tomto roce, před uvedením modelu na trh.

Lze však předpokládat, že se pod kapotou objeví 1,2litrový motor v kombinaci s 48V mild-hybridním systémem, který nyní koncern Stellantis nasazuje u většiny modelů. Spalovací motor by navíc mohla doplnit čistě elektrická verze, uvedená zřejmě pod názvem e-C3 Aircross. Na bližší informace si však budeme muset počkat.

Nejen elektromobil. Nový Citroën C3 dostal i spalovací motory

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám