Hlavní obsah

Nové Suzuki Jimny si můžete nechat upravit podle dakarského speciálu

Právo, laz

Některé tuningové počiny jsou opravdu vkusné a umí dokonce pohladit na duši nostalgického fanouška malých dravých off-roadů od Suzuki. Taková je úprava Jimnyho od Delta 4x4.

Foto: Delta 4x4 (3x)

Jimny je na dnešní poměry malinkým off-roadem, srovnání se starou verzí je však stejně drastické.

Článek

Nové Suzuki Jimny je retro samo o sobě. Opravdu poctivý off-road je nekompromisně hranatý, a i přes legislativní nástrahy moderní doby se Japoncům povedlo uchovat tomuto autíčku původního ducha. To dále rozvíjí německá tuningová společnost Delta 4x4.

Foto: Delta 4x4

Vůz je rozšířený a samolepky jsou historicky věrné.

Jedná se o poctu generaci LJ80, která vznikala v letech 1978 až 1982. Lépe řečeno jde o připomínku speciálu z roku 1982, který jel slavnou rally Paříž-Dakar. Tuningový balíček nové generace má nejen všechny vylepené sponzory a věrnou barevnou kombinaci, ale i technické odlišnosti.

Foto: Delta 4x4

Upraven byl i podvozek.

Ihned si všimnete zvýšené světlé výšky o 50 milimetrů, kterou má na svědomí nejen upravený podvozek, ale především obrovská kola. Další úpravy zahrnují například zesílenou střechu, nárazník nebo přídavné světlo za zrcátkem.

Jednotlivé díly lze koupit i samostatně, celý balíček pak přijde na 8 500 eur, tedy přibližně 217 tisíc korun. Což je více než polovina základní ceny Jimnyho. Ale jen se na něj po té úpravě podívejte...

Foto: Marek Bednář, Novinky

Suzuki Jimny na pařížském autosalonu 2018

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám