Hlavní obsah

Nová Toyota Supra přijede do Detroitu v produkční verzi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již za necelé čtyři měsíce má svět spatřit produkční Toyotu Supra. Na největších evropských trzích sporťáků, jak hovoří tisková zpráva, už ale je možné si vůz rezervovat. Prvních devět stovek aut zajistí majitelům i členství v klubu.

Foto: Toyota 2x

Maskovaná Toyota Supra na Festivalu rychlosti v britském Goodwoodu

Článek

Po mnoha letech čekání a podobně dlouhé době náznaků a slibů to je konečně tady – autosalon v americkém Detroitu v lednu 2019 uvidí zbrusu novou Toyotu Supra, moderní ztělesnění modly tunerů a fanoušků filmové série Rychle a zběsile. Německá divize automobilky Toyota to potvrdila na Facebooku.

Foto: Toyota

Maskovaná Toyota Supra na Festivalu rychlosti v Goodwoodu

Tisková zpráva přidává informaci, že zákazníci na „největších evropských trzích sportovních vozů”, tedy s největší pravděpodobností v Británii a Německu – si již mohou vůz rezervovat. Takto předem má být k mání devět stovek kusů.

Vlastnictví jednoho z nich má znamenat také členství v klubu Supra 900. Není to ale závodní klub, výhody mají z členství plynout hlavně do doby, než bude vůz dodán. Tisková zpráva hovoří o exkluzivním obsahu, odměnách a zážitcích.

Foto: Toyota 3x

Maskovaná Toyota Supra

Nová supra má sdílet podvozkovou platformu s BMW Z4. Stejné má ale být jen umístění palivové nádrže, A-sloupek, rozvor náprav a šířka, zbytek by měl být odlišný. Supra také samozřejmě bude kupé, zatímco Z4 je roadster s plátěnou střechou.

Foto: Marek Bednář, Novinky

GR Supra Concept na pařížském autosalonu 2018

Pod kapotou má mít řadový třílitrový šestiválec s přeplňováním a osmistupňovou automatickou převodovku od ZF. Podle slov jednoho z vedoucích inženýrů projektu Masayukiho Kaie by se ale mohla alespoň na některých trzích prodávat i s manuálem.

„Vyvinuli jsme to, ano, hardware je připravený. Pravostranné řízení? Ano, samozřejmě, musí se prodávat v Japonsku, kde se jezdí vlevo,” uvedl Kai v rozhovoru. Sluší se zmínit, že BMW Z4 je k mání pouze s automatem.

Reklama

Výběr článků

Načítám