Hlavní obsah

Nová Kia Optima už se rýsuje, Korejci ukazují první nákresy

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Model střední třídy od Kie už vyhlíží nástupce. Novou Optimu zatím jako korejskou verzi nazvanou K5 ukazuje automobilka na prvních nákresech. Vypadá o poznání odvážněji.

Foto: Kia

Kia K5

Článek

Čtvrtá generace Optimy je na trhu už od roku 2015, takže je vhodným kandidátem na novou generaci. V dnešní době, kdy střední třída skomírá, je důležité už vůbec zmínit fakt, že nástupce skutečně dostane. Zatím se ukazuje na designérských črtách pro domácí trh, kde se označuje jako K5.

Ovšem s Optimou se pro americký a evropský trh údajně rovněž počítá. Kompletně se odhalí letos v prosinci. Podle automobilky půjde spíše o jakýsi fastback se splývavou střechou. Na nákresech zaujmou třeba i výrazně tvarované světlomety.

Foto: Kia

Záď připomíná spíše fastback.

Foto: Kia

Kia ukazuje i nákres interiéru.

Črty v interiéru ukazují, že se Kia chystá spojit dva displeje podobným způsobem jako Mercedes. Vnitřek má být celkově orientován na řidiče. Kdy se nová Optima dostane na světové trhy, zatím není známo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám