Hlavní obsah

Nová Kia K3 je jednoduchým a dostupným sedanem, do Evropy ale nemíří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový kompaktní sedan značky Kia dostal označení K3 a dvojici zážehových motorů. Bude se vyrábět v Mexiku primárně pro tamní trh od čtvrtého čtvrtletí letošního roku.

Foto: Kia

Kia K3

Článek

Kia odhalila nového zástupce nižší střední třídy - sedan s názvem K3. S délkou lehce přes 4,5 metru to evropskými měřítky není zcela malé auto, v Evropě se ale prodávat jistě nebude - míří na mexický trh, kde se bude i vyrábět.

Nová kia dostala přední masku v podobě „tygřího čenichu“ stejně jako řada ostatních modelů značky a velmi moderní design s opticky skrytými světlomety. Splývavá záď by mohla naznačovat, že se jedná o liftback, ale není tomu tak - podle dostupných informací je to skutečně sedan.

Interiér nabídne 10,25palcový centrální displej spojený do jedné plochy s přístrojovým štítem, který má uprostřed 4,2palcový displej a po stranách segmentové displeje k zobrazení rychlosti jízdy a dalších podobných údajů. Ve standardní výbavě je šest airbagů či stabilizace, pokročilé jízdní asistenty jsou k mání za příplatek.

Pod kapotou může pracovat jeden ze dvou zážehových čtyřválců - šestnáctistovka o výkonu 123 koní nebo dvoulitr o výkonu 152 koní. Ten je k mání ve variantě GT Line. Automobilka uvádí, že v nabídce pro export z Mexika - neinformuje ale, do jakých zemí - bude i čtrnáctistovka. Ceník zatím není na světě.

Kia Sportage slaví 30 let, k výročí dostala speciální edici

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám