Hlavní obsah

Nová éra luxusu. Studio Pininfarina odhalilo koncept elektromobilu Pura

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pininfarina Pura Vision není předzvěstí konkrétního auta, nýbrž má sloužit jako inspirace do budoucnosti. Nabídne hromadu luxusu čtyřem pasažérům a „sušenku“ ve střeše.

Foto: Automobili Pininfarina

Pininfarina Pura Vision

Článek

Italská společnost Automobili Pininfarina světu ukázala koncept jménem Pura Vision, o kterém prohlašuje, že je „pionýrem nové éry elektrického luxusu“. Nazývá ho „e-LUV“, tedy „elektrické luxusně-užitkové vozidlo“, a podle generálního ředitele Paola Dellacha představuje „ostrou, moderní designovou filozofii, inspirovanou bohatým dědictvím Pininfariny“.

Vůz, který vypadá jako kříženec sporťáku a SUV, je přes 5,2 metru dlouhý a má 23" kola lakovaná matně černou barvou. Kromě na pohled vysokého podvozku o něm nejsou zatím známa žádná technická data.

Má bezrámové dveře s úzkými skly a panoramatickou střechu s pevnou centrální částí, kterou firma nazývá „biscotto“ – „sušenka“. Ta je nasvětlena LEDkami a propojuje rozměrné čelní sklo s pátými dveřmi.

Interiér je inspirován světem luxusních plachetnic a nabídne „plovoucí“ sedačky či centrální dotykový displej, který se může vysunout ze svého místa na středovém tunelu. Z materiálů stojí za zmínku semianilinová kůže, odhalený karbon či anodizovaný hliník.

Pura Vision se veřejnosti naživo ukáže v rámci Týdne aut v Monterey ještě v tomto měsíci. Tam se také snad dozvíme více o pohonném ústrojí.

Rekordní akcelerace. Elektromobil Pininfarina Battista je na stovce za méně než dvě sekundy

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám