Hlavní obsah

Nová Dacia Jogger se představuje jako rodinný sedmimístný vůz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rumunská automobilka v rámci mnichovského autosalonu prezentuje zcela nový model Dacia Jogger.

Foto: Dacia

Dacia Jogger Extreme

Článek

Novinka v portfoliu značky nahradí populární velkoprostorové vozy jako dokker, lodgy nebo Logan MCV. Základy pravděpodobně hledejme u Renaultu Kangoo nové generace.

Novinka se prezentuje rovnou v edici Extreme, která přidává oplastování a další prvky typické pro vozy SUV. Vzniká tak mix osobní dodávky, MPV a SUV. Příď se každopádně odkazuje na nové sandero, které reprezentuje nový designový jazyk značky. Poměrně překvapivě pak jogger nenosí nové logo značky.

Dacia má nové logo

AutoMoto

Rovněž palubní deska s textilními prvky a dotykovým displejem uprostřed se inspiruje v sanderu. Novinka nabídne pět až sedm míst k sezení. Zadní dveře jsou klasické, nikoli posuvné jako v kangoo.

Dacia je při prvním představení zatím skoupá na bližší technické informace. Nejprve ale budou k dispozici dva motory. Zážehový o výkonu 110 koní a o 10 koní slabší varianta na LPG. V roce 2023 pak bude následovat blíže nespecifikované hybridní provedení.

Dacia Duster po faceliftu má ceny pro český trh, stále se vejde pod magickou hranici

AutoMoto

Objednávky se v Evropě spustí v listopadu, mezinárodní ani české ceny zatím nejsou známy. V duchu tradic značky se však očekává, že novinka bude jedním z nejlevnějších rodinných vozů na trhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám