Hlavní obsah

Nová automobilová móda? Stylový taneček už předvádí i Porsche Panamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové Porsche Panamera předvádí v krátkém videu nevšední taneček, který má zdůraznit schopnosti nového aktivního vzduchového podvozku. Nejde přitom o první podobné video.

Foto: Porsche

Porsche Panamera třetí generace

Článek

Nedávno představené nové Porsche Panamera dostalo nový aktivní vzduchový podvozek, který se chlubí schopností individuálního nastavení pro každé jedno kolo. V praxi se tak řidiči mohou těšit na ještě lepší schopnosti tlumení nerovností a menší náklony při svižném průjezdu zatáčkami.

V krátkém videu, které automobilka zveřejnila na Instagramu, ale vidíme ještě jednu schopnost nového podvozku – celý vůz roztancovat. Karoserie se ve videu různě pohupuje, předvádí příčné i podélné pohyby a celkově působí, jako by skutečně tancovala. Ovšem aniž by se vůz pohnul vpřed či vzad.

Popisek k videu uvádí pouze „It’s time to dance“, tedy v překladu „Je čas tančit“. Video přitom působí poněkud digitálně, takže zatím není zřejmé, zda se jedná jen o marketingový tah nebo automobilka po vzoru jiných přichystala do vozu tuto funkci čistě pro zábavu.

Porsche přitom není jediné, které takto rozhýbalo karoserii na podvozku. Například Mercedes-Benz GLE se umí podobně rozhoupat pro snazší vyproštění z písku. Čínská automobilka BYD pak podobným způsobem rozhýbala svůj elektrický supersport U9, čímž chtěla zdůraznit schopnosti jeho adaptivního podvozku DiSus.

Porsche představuje novou panameru

AutoMoto

Festival Porsche v Dubaji je dnes již vzácnou oslavou motorismu

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám